Melón cukrový Solartur SJ

EAN: 8586016690234

Skladom: 9 ks

1.35 €


Latinský názov: Cucumis melo

Melón cukrový Solartur je stredne skorá tradičná odroda vhodná na poľné pestovanie aj rýchlenie. Plody sú guľovité, bez rebrovania, s hmotnosťou 1 – 1,5 kg. Povrch plodu je sieťkovaný, žltohnedý, so svetlozelenou dužinou, ktorá je sladká, aromatická, veľmi šťavnatá a vynikajúcej chuti. Táto odroda je ideálna na priamy konzum. Melón je náročný na teplotu a vlahu počas celého obdobia od výsevu až po dozrievanie plodov. Odporúča sa pestovanie na ľahších, vyhnojených pôdach chránených pred vetrom, s južnou expozíciou a závlahou. Vhodné je použitie mulčovacej fólie. V chladnejších oblastiach sa odporúča rýchlenie v skleníkoch.

Siatie do skleníka: IV

Hĺbka výsevu: 1 cm

Teplota pri výseve: 15 - 26 °C

Doba klíčivosti: 6 - 12 dní

Spon: 60 x 120 cm

Presádzanie: V

Zber: VIII - IX

Doba od výsevu po zber: 105 - 110 dní

Obsah balenia: 0,8 g

Počet semien v 1 g: cca 25 - 35 ks


Pestovanie:

Melón cukrový Solartur vysievame od apríla do skleníka do hĺbky 1 cm. Po vzídení sadenice presádzame na trvalé stanovište v máji, pričom odporúčaný spon je 60 x 120 cm. Rastliny sú náročné na dostatok tepla, vlahy a živín počas celého vegetačného obdobia. Pestujeme ich na ľahkých, dobre vyhnojených pôdach s južnou expozíciou, chránených pred vetrom. Vhodné je používanie mulčovacej fólie na udržanie pôdnej vlhkosti a teploty. V chladnejších oblastiach sa odporúča pestovanie v skleníkoch. Plody zberáme od augusta do septembra, približne 105 - 110 dní od výsevu.


Výhody:

  • Sladká, šťavnatá a aromatická dužina s výbornou chuťou
  • Vhodný na poľné pestovanie aj rýchlenie
  • Odolnosť voči praskaniu
  • Ideálny na priamy konzum

EAN: 1234567890234

Výrobca: Starký Jojo


Kategoria : Tekvice – Dyne

Tagy : semeno, semiačko, osivo, semená, melón, dyňa, vodný melón


Podobné produkty


Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies