Mäta pieporná BIO - 0,1 g - MS

EAN: 8588009062912

Skladom: 9 ks

1.95 €


Latinský názov: Mentha

Mäta pieporná je trváca rastlina s typickou arómou, ktorá je obľúbená pre svoje mnohostranné využitie. Lístky obraté pred kvitnutím sa používajú čerstvé alebo sušené na prípravu čajov, ktoré pomáhajú pri chrípke a prechladnutí, a uvoľňujú žlčníkové a črevné ťažkosti. Mäta sa v malom množstve pridáva k rybám, syrom, do čokolád, likérov a na ozdobu zákuskov, čím dodáva pokrmom osviežujúcu chuť a vôňu.

Mäta vyžaduje slnečné až polotienisté stanovisko a priepustnú pôdu. Môže sa vysievať do skleníka v období od marca do apríla, alebo priamo na záhony od apríla do mája. Presádzanie je ideálne v mesiacoch máj až jún. Rastlina má široké využitie nielen v kuchyni, ale aj v ľudovom liečiteľstve.

 

Výsev do skleníka: III–IV

Hĺbka výsevu: 0,5 cm

Výsev na záhony: IV–V

Presádzanie: V–VI

Spon: 40 x 40 cm

Zber: VII–X

 

Pestovanie:

Mäta pieporná sa vysieva do skleníka od marca do apríla alebo priamo na záhony od apríla do mája. Semená sa vysievajú do hĺbky 0,5 cm s odporúčaným sponom 40 x 40 cm. Rastlina obľubuje slnečné až polotienisté stanovisko a priepustnú pôdu.

Zber listov prebieha od júla do októbra, pričom najväčšiu aromatickú hodnotu majú listy zozbierané pred kvitnutím. Mäta je nenáročná na starostlivosť a veľmi dobre sa rozrastá.

 

Výhody:

  • Výrazná aróma a osviežujúca chuť
  • Široké využitie v kuchyni aj v liečiteľstve
  • Jednoduché pestovanie na slnečných aj polotienistých miestach

 

Výrobca: Moravo Seed


Kategoria : Bylinky

Tagy : mäta, BIO, Mentha, liečivé bylinky, čaj, dochucovanie, záhrada, trváca rastlina, kuchynské bylinky, aróma


Podobné produkty


Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies