Vyprážané chilli papričky splnené syrom

Pikantné chilli papričky plnené syrom, obalené v trojobale. Chutné jedlo za pár minút

Vyprážané plnené chilli papričky

Ingrediencie:

20 chilli papričiek

(Habanero)

130 g srúhaného čedaru

70 g ricotty

50 g na kocky nakrájanej slaniny

3 vajcia

mlieko

strúhanka

čerstvá bazalka

soľ a korenie podľa chuti

1 lyžica olivového oleja

 

Postup:

Nastrúhaný čedar, na kocky nakrájanú slaninu, ricottu a čerstvú bazalku miešame až kým nevznike cesto.

Chilli papričky umyjeme, odstránime stopky a odrežeme cca pol centimetra od konca. Nožom vyberieme semiačka. Papričky naplníme syrovou zmesou tak, aby trošku vyčievala z papričky. Papričku uzavrieme odrezaným vrchom.

Vajcia rozšľaháme v mlieku a posolíme. Do druhej myštičky si prpravíme múku a do ďalšej strúhanku. Papričky obaľujeme najskôr v múke, potom v zmesi vajca a mlieka. Postup dvakrát zopakujeme a nakoniec papričky obalíme v strúhanke.

Obalené papričky vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Hotové papričky kladieme na papierovú servítku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. Podávame s čerstvou kyslou smotanou. Ak je paprička niekomu málo pikantná podávame s omáčkou z papričky TRINIDAD MORUGA SCORPION RED alebo zo žltej odrody TRINIDAD MORUGA SCORPION YELLOW

Dobrú chuť