Vietnamská polievka PHO s fazuľovými klíčkami Mungo

Fantastická vietnamská polievka PHO s vlastnoručne dopestovanými klíčkami fazule Mungo

Vietnamská polievka PHO je skvelou kombináciou sladkej, štiplavej a slanej chuti. Pripravili sme pre vás recept na túto chutnú polievku vo viacerých variantách, tak pre "mäsožrútov" ako aj vegetariánov

 

Ingrediencie:

600 g špikové kosti (na cca 3 L vody)

500 g hovädzie mäso

1 cibuľa

3 cm zázvor

4 ks badiánu

2 celé škorice

10 klinčekov

5 PL rybacej omáčky (nemusí byť, ale potom treba viac prisoliť)

1 PL soľ

Na dozdobenie: ryžové rezance, jarná cibuľka, koriander, klíčky, chilli

 

Postup:

Špikové kosti a mäso vložíme do vriacej vody na 5 minút a necháme vrieť na najvyššom plameni. Po 5 minútach mäso a kosti vyberieme, umyjeme a vložíme do čistej vody. Varíme na miernom ohni aby polievka veľmi nevrela.

Do SUCHEJ panvice dáme na väčšie plátky nakrájaný zázvor, rozpolenú cibuľu, badián, klinčeky a škoricu. Opekáme, kým cibuľa nezačne chytať hnedkastú farbu. Všetko spolu vysypeme do hrnca k mäsu a ODKRYTÉ  varíme 4-6 hodín – závisí od veľkosti kostí a mäsa.

Podávame s ryžovými rezancami, nakrájaným mäsom, ozdobené chilli, jarnou cibuľkou, koriandrom a klíčkami fazule mungo

 

Dobrú chuť

 

P.S. za recept ďakujeme Verči z BB