Petržlen záhradný vňaťový Astra SJ – 2 g

EAN: 8586016690401

Skladom: 11 ks

0.65 €


Latinský názov: Petroselinum crispum convar. vulgare

 

Petržlen záhradný vňaťový Astra je bujne rastúca odroda kučeravého listového petržlenu, ideálna na celoročné poľné pestovanie a rýchlenie počas zimných mesiacov. Táto odroda je mrazuvzdorná a uchováva si farbu aj pod snehom. Pri výseve v letných mesiacoch je potrebné zabezpečiť dostatok vlahy pre úspešné vzchádzanie. Silno skučeravené listy majú svetlozelenú až tmavozelenú farbu a sú vhodné na priamy konzum, sušenie aj mrazenie. Po zbere vňať rýchlo dorastá, čo zaručuje nepretržitý zber počas celého roka.

Výsev do skleníka: II - X

Výsev do pôdy: II – IV; X - XI

Hĺbka výsevu: 2 cm

Teplota pôdy pri výseve: 5 - 23 °C

Doba klíčenia: 20 – 30 dní

Doba od výsevu po zber: 90 – 180 dní

Spon: 25 x 5 cm

Zber: I – XII

Hmotnosť balenia: 2 g

 

Pestovanie:

Petržlen Astra vysievame od februára do apríla a od októbra do novembra priamo do pôdy do hĺbky 2 cm. Od februára do októbra je možné pestovanie v skleníkoch. Odporúčaný spon je 25 x 5 cm. Rastlina preferuje priepustné, humózne pôdy a pravidelnú závlahu. Teplota pôdy pri výseve by mala byť v rozmedzí 5 - 23 °C. Klíčenie trvá 20 – 30 dní, pričom zber začína 90 – 180 dní po výseve a je možný počas celého roka.

 

Výhody:

  • Mrazuvzdorná odroda s celoročným zberom
  • Silno skučeravené listy s intenzívnou farbou
  • Rýchle dorastanie vňate po zbere
  • Vhodná na priamu konzumáciu, sušenie a mrazenie

 

Zaujímavosť:

Petržlen Astra je ideálnou voľbou pre pestovateľov, ktorí hľadajú vysoko výnosnú odrodu s nepretržitým rastom a výbornou skladovateľnosťou aj po spracovaní.

 

Výrobca: Starký JOJO


Kategoria : Petržlen

Tagy : semeno, semiačko, osivo, semená petržlen, semená petržlenu, petržlen


Podobné produkty


Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies