Rajčiak Idyll SJ

EAN: 8586016690456

Skladom: 18 ks

0.70 €


Latinský názov: Lycopersicon esculentum

Rajčiak Idyll je skorá vysoká (kolíková) veľmi obľúbená odroda bulharskej produkcie typu čerešňových paradajok, vhodná na poľné pestovanie. Je odolná proti chorobám (tabaková mozaika, verticillium a fusarium). Veľké plody majú hmotnosť 200 – 250 gramov, sú ružové, tvarom pripomínajú srdce a slabý zelený golier sa stráca pri dozrievaní. Šupka je jemná. Plody majú vynikajúcu chuť a konzistenciu, kompaktnú dužinu a malý obsah semien. Sú ideálne na priamy konzum, kuchynské spracovanie a prípravu štiav. Skladovateľnosť je dobrá.

 

Siatie do skleníka: III - IV

Hĺbka výsevu: 0,5 cm

Teplota pri výseve: 15 - 25 °C

Doba klíčivosti: 7 - 14 dní

Spon: 80 x 50 cm

Presádzanie: V

Zber: VII - IX

Doba od výsevu po zber: 80 - 100 dní

Obsah balenia: 0,2 g

Počet semien v 1 g: cca 300 - 350 ks

Pestovanie:

Rajčiak Idyll vysievame do skleníka od marca do apríla do hĺbky 0,5 cm. Sadenice presádzame na trvalé stanovište v máji s odporúčaným sponom 80 x 50 cm. Rastlina preferuje slnečné stanovište a humóznu, priepustnú pôdu. Pri pestovaní zabezpečujeme oporu pre kolíkový rast. Pravidelná zálievka podporuje zdravý rast a bohatú úrodu. Plody zbierame od júla do septembra, 80 - 100 dní po výseve.

Výhody:

  • Veľké plody (200 – 250 g) s vynikajúcou chuťou
  • Vhodný na priamy konzum, spracovanie a šťavy
  • Odolnosť voči chorobám (tabaková mozaika, verticillium, fusarium)
  • Skorá odroda s dobrou skladovateľnosťou

Zaujímavosť:

Rajčiak Idyll patrí medzi obľúbené odrody bulharských pestovateľov vďaka svojim veľkým plodom, jemnej šupke a výbornej konzistencii.

 

Výrobca: Starký Jojo


Kategoria : Paradajky – rajčiaky

Tagy :  semeno, semiačko, osivo, semená, semeno paradajky, semeno paradajka, semeno rajčiak, rajčiak, osivo rajčiak


Podobné produkty


Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies