Pikantný olej

Chutný pikantný olej z domácich chilli papričiek. Je vhodný na dochutenie studených zeleninových šalátov, cestovín a ďalších jedál do ktorých je vhodný olivový olej.

Pikantný olej z domácich chilli papričiek

 

Ingrediencie:

 

4 sušené chilli papriky (Trinidad Morgua Scorpion)

0,5 litra olivového oleja

môžme pridať bylinky podľa chuti

Postup:

V hrnci zohrejeme polovicu oleja. Pridáme 4 kusy sušených chilli papričiek a byliniek podľa chuti. Zohrejeme približne na 75 °C. Je treba dať pozor, aby sme teplotu neprekročili, pretože by sa olej mohol prepáliť. Olej potom zmiešame so studenou polovicou a prelejeme do menších fľašiek. Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.


Používame na dochutenie studených zeleninových šalátov, cestovín a ďalších jedál do ktorých je vhodný olivový olej.

 

Dobrú chuť

Pikantný olivový olej