Neobyčajný jahodový šalát s makovým dressingom

Príjemný jarný večer pri grile nič neoživí tak, ako šalát čerstvo vytiahnutý zo zeme. Ponúkame vám recept, podľa ktorého ho pripravíte netradične a chutne, pre potešenie celej rodiny

Suroviny:

  • ¼ hrnčeka cukru
  • ¼ hrnčeka mandľových plátkov
  • ľadový šalát
  • 1 malá cibuľka (nakrájaná na kolieska)
  • 2 hrnčeky čerstvých rozpolených jahôd

Dressing:

  • ¼ hrnčeka majonézyJahodový_šalát_small
  • 2 PL cukru
  • 1 PL kyslej smotany
  • 1 PL mlieka
  • 2 ČL octu
  • 1 ½ ČL maku


Ako na to?

 

Cukor nasypte do malej rajnice a nechajte skaramelizovať. Do svetlohnedého karamelu pridajte mandle a zmes premiešajte, aby boli orechy celé pokryté karamelom. Mandle nechajte vychladnúť na alobale.

Vo väčšej mise zmiešame čerstvý šalát, jahody a cibuľku. Dressing vymiešame z vychladených  surovín a nalejeme na šalát alebo podávame ako prílohu. Rovnako postupujeme aj s mandľami. Každý si tak naloží toľko, koľko uzná za vhodné a pochutí si na sviežom ľadovom letnom šaláte doplnenom o grilované mäso či syr.

Dobrú chuť!