Krémová tekvicová polievka

Posledná aktualizácia: 1minúta 28 sekúnd

Táto krémová tekvicová polievka je najlepšia, ak sa pripraví deň vopred. Nechajte ju cez noc chladničke, zohrejte na sporáku a ozdobte bezprostredne pred podávaním.

Táto krémová tekvicová polievka je najlepšia, ak sa pripraví deň vopred. Nechajte ju cez noc chladničke, zohrejte na sporáku a ozdobte bezprostredne pred podávaním.

Prísady

3 lyžice masla

1 malá biela cibuľa, nakrájaná

1 strúčik cesnaku, mletý

1 lyžica hnedého cukru

1/2 čajovej lyžičky mletej škorice

1/4 čajovej lyžičky bieleho korenia

1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletého muškátového orieška

1/8 čajovej lyžičky kajenského korenia

1 kg tekvice hokkaido

3 šálky zeleninového vývaru

1/2 šálky smotany na šľahanie

5 lyžíc opražených, vylúpaných tekvicových semiačok

soľ

Čerstvá smotana na ozdobu (voliteľné)

Postup

Očistite si, najlepšie doma vypestovanú tekvicu Hokkaido. Vo väčšom hrnci na miernom ohni rozpustite maslo. Akonáhle maslo začne hnednúť, pridajte cibuľu a restujte 5 minút. Pridajte cesnak, cukor, škoricu, korenie, muškátový oriešok, kajenské korenie a varte 3 minúty. Pridajte na malé kocky nakrájanú tekvicu Hokkaido a vývar, zmes premiešajte, dochuťte soľou a priveďte k varu. Znížte teplotu na minimum a varte približne 20 minút kým sa kocky tekvice nerozvaria. Vmiešajte smotanu a nechajte 10 minút vychladnúť.

Polievku rozmixujte v mixéri, alebo použite ponorný mixér. Snažte sa zmes urobiť čo najjemnejšiu. Ak je to potrebné, pridajte ďalšiu vodu alebo vývar, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Podávame teplé, na vrch pridajte lyžicu kyslej smotany a ozdobte tekvicovými semiačkami.

 

Dobrú chuť






Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies