Glazovaná mrkva

Neexistuje krajší pocit ako spracovanie vlastnej zeleninovej úrody. Ak máte chuť obohatiť váš rodinný jedálniček o niečo výrazné, neváhajte a potešte rodinu, priateľov či len samých seba výbornou glazovanou zeleninou

Neexistuje krajší pocit ako spracovanie vlastnej zeleninovej úrody. Ak máte chuť obohatiť váš rodinný jedálniček o niečo výrazné, neváhajte a potešte rodinu, priateľov či len samých seba výbornou glazovanou zeleninou


Glazovaná mrkva

Suroviny:

  • ¾ kg mrkvy
  • 65 g masla
  • 65 g hnedého cukru
  • ¼ ČL soli
  • 1 PL petržlenovej vňate

 

 

Ako na to:

Doma vypestovanú mrkvu ošúpeme, nakrájame na približne 1 cm hrubé hranolčeky a vo väčšej panvici ju privedieme do ľahkého varu v ½ L vody. Takto ju varíme 8-10 minút do zmäknutia mrkvy a vyparenia väčšej časti vody.

Keď je mrkva dostatočne mäkká na konzumáciu, zvyšok vody vylejeme a na rozohriatu mrkvu do panvice pridáme maslo, cukor a soľ. Mrkvu zmesou poriadne obalíme a povaríme 4-5 minút do zhustnutia omáčky.

Najlepšie si chuť glazovanej mrkvy užijeme s čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Tento postup sa dá zopakovať s akýmkoľvek druhom zeleniny. Vytvoríte tak jedinečnú a výraznú prílohu ku grilovanému mäsu či steaku.

Dobrú chuť!